Kennisbank

Een juridische scan, dat kan toch geen kwaad?

Een onderneming dient altijd de wettelijke regelgeving in acht te nemen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dit is lang niet altijd even eenvoudig om bij te houden. Dan denk je: waarom zou dit van toepassing zijn op mij als ondernemer? Maar ook dan krijg je te maken met veranderende regelgeving. Hierom moeten altijd een hoop contracten aan moeten worden gepast. Maar wanneer is dit nou allemaal precies het geval? Dit kun je allemaal bekijken door middel van een juridische scan!

Wat is een arbeidsovereenkomst? 

Wanneer jij een onderneming hebt en deze loopt goed, ben je vaak gedwongen om personeel aan te nemen. In veel goed lopende ondernemingen zijn de personeelsleden van groot belang. Personeel kun je niet zomaar aannemen, hiervoor is er namelijk een overeenkomst nodig. Een arbeidsovereenkomst is een overeenkomst die geldt tussen de werkgever en de werknemer, het is de basis van de samenwerking die je aangaat als partijen. 

Wat is een juridische scan?

Een juridische scan is een middel om te controleren of alle relevante stukken, contracten en dergelijke nog up to date zijn. Soms kan het zijn dat een contract of overeenkomst verouderd is omdat er bijvoorbeeld nieuwe wetgeving wordt aangenomen, of het is ingehaald door de tijd. Je kan dit niet altijd zelf helemaal volledig in de gaten houden, vaak heb je het daar als ondernemer te druk voor. Daarom kunnen wij bij Firm24 dit voor jou doen! 

Checklist

Waarom een juridische scan voor een arbeidsovereenkomst? 

Jij als ondernemer wilt je natuurlijk zoveel mogelijk bezighouden met ondernemen, dat is namelijk je passie. Dit is uiteindelijk de voornaamste reden waarom jouw bedrijf goed loopt. Maar hier hoort het opstellen van contracten en overeenkomsten bij, ook als je dit minder leuk vindt. Dit is noodzakelijk voor je onderneming, maar houd je er wel rekening mee dat ook wetgeving per jaar kan verschillen en kan veranderen? Dit is ook van belang voor alle contracten en overeenkomsten die jij hebt gemaakt met je werknemers. Wij bij Firm24 kunnen dit voor jou bekijken en een juridische scan maken voor jouw onderneming. We kijken dan bijvoorbeeld of een arbeidscontract nog wel up to date is en niet per ongeluk fouten bevat. Op deze manier kun je eenvoudig boetes en eventuele andere onenigheden voorkomen!

Juridische scan arbeidsovereenkomst bij Firm24 

Uiteraard kunnen wij voor jou een passende juridische scan maken. Wij kunnen jou op meerdere punten hulp bieden. Om te beginnen kunnen we een adviesgesprek inplannen voor een scan, je krijgt binnen 48 uur contact met een van onze adviseurs. Vervolgens kun je al je opties gaan bespreken met een advocaat. Hierna kunnen we samen een projectplan opstellen. Hier krijg je los van het adviesgesprek ook een beoordeling van de situatie, en hierbij een op jou gebaseerd strategisch en juridisch advies. Tot slot kunnen we een juridische scan voor jou aanvragen. Na het gegeven advies en alle gesprekken kunnen wij de scan voor jou in orde maken, zodat je dit niet zelf hoeft te doen! Ben je benieuwd naar de dienst? Klik hier!

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
Jason Buck linkedin
Jason is Juridisch content schrijver bij FIRM24 en daarnaast student rechtsgeleerdheid.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24