Firm24 Blog

Blijf up-to-date met de laatste informatie omtrent het oprichten van een BV in begrijpbare taal.

6 valkuilen bij het opstellen van een arbeidscontract

Je kent ze wel: van die valkuilen waar je, ondanks een goede voorbereiding, alsnog intrapt. Hoe kan dat nou… was het onoplettendheid of was je misschien niet goed gewaarschuwd van tevoren? Ook in ondernemersland heb je heel veel valkuilen die je liever vermijdt. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een arbeidscontract. Het is een klusje waarin een hoop fout kan gaan. Daarom vertellen wij je de top 6 valkuilen, want zoals men zegt: een gewaarschuwd mens telt voor twee! 

Ondernemen in economisch onzekere tijden: hoe doe je dat?

De huidige inflatie raakt tegenwoordig iedereen in zijn of haar portemonnee. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kampen steeds meer bedrijven met financiële problemen. Misschien heb jij als ondernemer ook al gemerkt dat je momenteel financieel minder stabiel bent. Dit maakt het ondernemen niet gemakkelijker. Daarom hebben wij van Firm24 een paar tips voor je om met deze onzekere economische tijden om te gaan door middel van kostenbesparing. Lees snel verder!

Mijn werknemer is al een tijdje ziek, wat nu?

Wanneer je werknemers in dienst hebt zul je soms te maken krijgen met verzuim. Dit houdt in dat een werknemer zich niet goed genoeg voelt om op de werkvloer te verschijnen en zich daardoor ziek meldt. Zeker in de winter, wanneer de griep weer van zich laat horen, kunnen werknemers wel eens een paar dagen onder de wol kruipen. Maar wat nou als je werknemer maar niet beter wordt of iets ergers onder de leden heeft waardoor hij of zij niet terugkeert. Dan heb je te maken met een langdurig zieke werknemer en moeten beide partijen actie ondernemen. In deze blog lees je alles over wat jij als werkgever moet doen en wat je kunt verwachten.

Zo wordt jouw website beter vindbaar op Google!

Maandenlang heb jij lief en leed gestoken in een splinternieuwe website voor jouw onderneming. En al zeg je het zelf: het eindresultaat is fantastisch. Maar dan blijkt na een tijd dat er helemaal geen bezoekers op jouw website komen… Hoe kan dat nou? Het is toch gewoon een mooie website? Helaas is een website die eruit ziet om door een ringetje te halen niet altijd genoeg. Dit komt door de grote boeman genaamd Google. Gelukkig zijn er een hoop trucjes om beter gevonden te worden op Google. Lees snel verder zodat ook jouw website straks overladen wordt door bezoekers!

Fietsend naar je onderneming toe: het kan met het fietsplan

Je hebt er vast al wel eens van gehoord: het fietsplan. Dit plan heeft namelijk de laatste jaren veel populariteit gewonnen, omdat het een voordelige manier is om fit en gezond te blijven. Daarnaast zijn we ons tegenwoordig natuurlijk steeds meer bewust van de impact die het (auto)verkeer op het milieu heeft. De fiets is daarom niet alleen een gezonde keuze, maar ook een milieubewuste keuze. Wat je achterliggende reden ook is om je werknemers op de fiets te krijgen: het kan met het fietsplan!

Maart 2023: wat staat er voor mij als ondernemer op de planning?

Als ondernemer zijn er tal van regels en data waar je voortdurend mee in aanraking komt. Om het jou wat makkelijker te maken presenteren wij de juridische jaarkalender voor ondernemers! In deze kalender zetten wij de belangrijkste data in het jaar voor jou op een rijtje. Op deze manier hoef je alleen maar eens in de zoveel tijd een oogje te wagen naar deze kalender. Dat scheelt weer. Hieronder een overzicht van de belangrijkste data voor jou als ondernemer in de maand maart!

3 manieren waarop jij AI kunt implementeren in jouw bedrijf!

Misschien is kunstmatige intelligentie nog een ver van je bed show, maar binnen de ondernemerswereld wordt artificial intelligence (AI) alsmaar groter. Zo richtte onder andere Elon Musk in 2015 het onderzoekscentrum OpenAI op. Veel ondernemers profiteren van de voordelen van kunstmatige intelligentie. Wil jij weten wat kunstmatige intelligentie precies inhoudt en hoe jij AI het beste kunt inzetten binnen jouw onderneming? Lees dan snel verder!

Samenwerkingsovereenkomst - waar moet je op letten?

Samenwerken brengt je vaak veel verder, dan dat je alles in je eentje gaat uitzoeken, regelen en uitwerken. Je weet namelijk samen meer, je hebt samen meer ervaring en je kan samen meer gedaan krijgen. Met samenwerken heb je dus meer kans op succes met je onderneming! Het is wel belangrijk dat je samen goede afspraken maakt en deze op papier zet! Wanneer je dit niet doet of wanneer een contract niet goed in elkaar zit, kan dit jou later juist extra werk en gedoe opleveren. In deze blog lees je waar je allemaal op moet letten en welke contracten het belangrijkst zijn bij een goede samenwerking.

Een tweede bedrijf beginnen? Hier moet je van op de hoogte zijn!

Ondernemers zijn ambitieuze mensen en dus gebeurt het steeds vaker dat ze ervoor kiezen om een tweede bedrijf te beginnen. Het kan zo zijn dat de zaken heel goed gaan en je hierom wil gaan uitbreiden, maar ook kan het zo zijn dat je het wegens wat tegenvallers het over een andere boeg gooit. Hoe dan ook is het nodig om zowel juridische stappen te maken en jouw planning anders in te delen. In deze blog lees je wat jij moet weten voordat jij een tweede bedrijf begint.

Hoge energiekosten? Drempel voor TEK-regeling vervalt!

We kunnen er niet meer omheen: de energieprijzen rijzen de pan uit! Overal lees je tips: gewoon wat korter douchen en twee truien over elkaar aan. Geweldige tips, maar je hebt er helemaal niks aan als ondernemer. En dat terwijl je juist als ondernemer vaak veel energie verbruikt. Gelukkig kwam daar de TEK-regeling: een tegemoetkoming voor midden- en kleinbedrijven (mkb) met toren hoge energiekosten. Maar, er zat een addertje onder het gras, want er was een gemene drempel om in aanmerking te komen voor deze regeling. Goed nieuws! Het kabinet schrapt deze drempel. Ben jij een mkb met hoge kosten? Lees snel wat dit voor jou betekent!

WhatsApp voor bedrijven: iets voor jou?

Het aantal Nederlanders dat geen gebruik maakt van de applicatie WhatsApp is anno 2023 op één hand te tellen. Ook jij als ondernemer zal onder werktijd regelmatig contact houden met het thuisfront door ze zo nu en dan een berichtje te sturen. Maar wist jij dat je ook WhatsApp kunt inzetten om jouw onderneming beter bereikbaar te maken? In deze blog lees je daarom alles over WhatsApp voor bedrijven!

Is er een BHV’er in de zaal?

Heerlijk, de bedrijfslunch staat weer klaar en het is weer tijd voor een welverdiende pauze, gezellige gesprekken en verrukkelijke broodjes. ‘Doe mij maar dat broodje hummus met komkommer’ zegt jouw collega Dennis. ‘Wat een goede keuze!’ Denk jij nog bij jezelf en je geeft het aan en jullie beginnen gezellig te kletsen. Het is een stilte voor de storm, want plots verslikt Dennis zich in een stukje komkommer. De gehele sfeer aan tafel slaat om in chaotische paniek: ‘heimlich’, ‘ambulance’, ‘is er een BHV’er’? Klinkt het door de kamer. Het wordt stil, stiller, stilst… geen BHV’er in de zaal.

Je mede-aandeelhouder uitkopen: het stappenplan

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je je mede-aandeelhouder wilt uitkopen. Misschien was je hem of haar al jaren beu en werkte hij of zij de groei van je BV alleen maar tegen. Of misschien merkte je de laatste tijd dat hij of zij niet genoeg interesse meer toonde in het bedrijf en is de rol van aandeelhouder niet meer logisch. In deze blog lees je welk stappenplan je moet ondernemen om je mede-aandeelhouder uit te kopen, wat de reden dan ook is. Lees daarom snel verder! 

De SLIM-subsidie tilt je mkb-bedrijf naar een hoger plan

Het cliché van deze tijd: “de wereld verandert sneller dan ooit!” Denk hierbij aan de technologische ontwikkelingen, de kennis en de manier waarop zaken georganiseerd zijn. Ook de arbeidsmarkt verandert sneller dan ooit. Om met de benodigde ontwikkelingen mee te gaan is het belangrijk om je personeel up-to-date te houden d.m.v. opleidingen, hier zit helaas een prijskaartje aan verbonden. Voor de MKB-ondernemingen is dit geld vaak niet beschikbaar en daarom biedt het kabinet als oplossing de SLIM-subsidie aan. Waarvoor deze subsidie interessant is en of jij hiervoor in aanmerking komt lees je in dit artikel.

Dividend uitkeren 2023: alles op een rijtje

Iedere BV is bevoegd om dividend uit te keren aan de aandeelhouders. Dit betekent dat de behaalde winst aan hen wordt uitgedeeld. Hier heeft de wet verschillende regels voor en dus is het belangrijk om te weten waar je als ondernemer aan toe bent. In dit artikel wordt alles over dividenduitkering op een rijtje gezet zodat je weet wat jouw opties zijn.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31(20) 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00