Kennisbank

Hulp bij een incassoprocedure in het buitenland - Zo pak je het slim aan

Heb je buitenlandse klanten of zakenpartners? Dan kan het wel eens voorkomen dat een factuur niet wordt betaald. Hopelijk betaalt het bedrijf je na een herinnering alsnog en is het probleem opgelost. Zo niet, dan moet je misschien wel een incassoprocedure in het buitenland beginnen. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Incasso in het algemeen

Er moet een incassoprocedure worden gestart als een factuur onbetaald blijft. Allereerst zal je dan meerdere herinneringen sturen zodat de schuldenaar alsnog betaalt. Als de factuur nog steeds onbetaald blijft, kun je een deurwaarder langs laten gaan. In de meeste gevallen wordt er dan alsnog betaald. Als de betaling nog steeds uitblijft, kan er een gerechtelijke procedure worden gestart. Dan kan betaling worden afgedwongen bij de rechter. 

Een incasso in het buitenland

Je kunt ook een incassoprocedure beginnen voor onbetaalde facturen van een buitenlandse klant of zakenpartner. De incassoprocedure werkt per land anders en er zijn verschillende factoren die deze procedure gecompliceerder maken:

  • De schuldenaar is verder weg
  • De schuldenaar spreekt een andere taal
  • Er kan een andere handelscultuur in dat land gelden
  • Er kan een ander aanmaningsproces in dat land gelden
  • Er kan andere wetgeving gelden
Duim

Hulp van Firm24

Omdat een incassoprocedure in het buitenland gecompliceerder is, helpen specialisten van Firm24 jou bij deze procedure. Hoe? Door de vordering tot incasso over te dragen aan een specialist van Firm24. Firm24 biedt de volgende diensten aan wat betreft een incasso in het buitenland.

  • Adviesgesprek

Door middel van een adviesgesprek heb je een telefonisch gesprek met een van onze specialisten. Hier kun je alle vragen stellen wat betreft jouw onbetaalde factuur. De specialist zal je naar aanleiding hiervan tips geven. 

  • Haalbaarheidsonderzoek

In deze dienst krijg je eerst een adviesgesprek met de specialist en vervolgens zal de specialist een haalbaarheidsonderzoek instellen. Zo wordt gekeken of en in hoeverre het haalbaar zal zijn om het geld van de schuldenaar te krijgen. Er wordt meteen een offerte opgesteld, zodat je weet waar je aan toe bent.

Computer

Slot

Blijft de factuur van je buitenlandse klant onbetaald en wil je een incassoprocedure starten? Onze adviseurs helpen je hier graag bij. Ook voor vrijblijvende vragen kun je bij Firm24 terecht. Klik rechtsonder op de chatbox om in contact te komen met een van onze juristen.

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
Maeve Faber linkedin
Maeve studeert Msc Commerciële Rechtspraktijk (privaatrecht) en schrijft daarnaast graag over ondernemersrecht.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24