Kennisbank

Wat gebeurt er nadat de notaris de akte heeft gepasseerd?

Het passeren van de akte betekent dat de notaris zijn of haar handtekening onder de akte zet. De notaris doet dit op grond van de volmacht die je hebt ondertekend bij de notaris. Wanneer de akte is gepasseerd, betekent dit dat de BV officieel is opgericht. Je kunt dus bijna aan de slag!

Wie registreert de BV bij de Kamer van Koophandel?

In het handelsregister van de Kamer van Koophandel staan alle Nederlandse ondernemingen geregistreerd. Pas nadat je geregistreerd bent bij de KvK kan je aan de slag met de BV, anders ben je nog steeds aansprakelijk in privé. Nadat de notaris de akte heeft gepasseerd, zal de notaris jouw BV ter registratie aanbieden bij de KvK. Hiervoor hoef je dus niet zelf naar de KvK te gaan.

Wanneer wordt de BV geregistreerd bij de Kamer van Koophandel?

Wanneer de notaris de BV heeft aangemeld bij de KvK, kan het nog even duren voordat de registratie bij de Kamer van Koophandel is verwerkt. Hier kan ongeveer een werkdag overheen gaan. Op dat moment ligt de registratie echt bij de KvK zelf. De KvK is dan ook de enige partij die op dat moment de snelheid van de registratie kan beïnvloeden.

Als de BV is ingeschreven in het Handelsregister ontvang je een uniek 8-cijferig KvK-nummer. Je kunt je KVK-nummer terugvinden op de volgende manieren op het KVK-uittreksel of in het online handelsregister. Ondernemers en particulieren kunnen door te zoeken op KVK-nummer achterhalen met wie zij zaken doen. Het is dan ook wettelijk verplicht je KVK-nummer te vermelden op alle bedrijfscorrespondentie, dus op alle brieven, orders, facturen, offertes, e-mails en je zakelijke website. De achterliggende gedachte is dat klanten of opdrachtgevers op deze manier altijd weten met wie ze zakendoen.

Stempel

Hoe vind ik de definitieve documenten in het Firm24 portaal?

Wanneer de registratie bij de KvK is voltooid, zal de notaris de oprichtingsdocumenten uploaden. Wanneer dit is gebeurd, krijg je een e-mail van Firm24 met een link naar jouw persoonlijke dashboard. Hier vind je de definitieve oprichtingsdocumenten vinden: de officiële oprichtingsakte en het uittreksel van de KvK.

Ben je de oprichtingsakte kwijtgeraakt? Geen probleem, deze kun je altijd opvragen bij Firm24 of de notaris die jouw BV heeft opgericht.

Waar vind ik het aandeelhoudersregister?

Firm24 maakt gebruik van een digitaal aandeelhoudersregister. Alles wat je nodig hebt om zo overzichtelijk mogelijk je BV te runnen vanuit je eigen digitale omgeving. Zo zie je in een oogopslag de huidige stand van zaken en alle mutaties uit het verleden. Daarnaast ontvang je van de notaris ook een aandeelhoudersregister in PDF of als hardcopy per post, afhankelijk van de notaris die jouw oprichting heeft verzorgd.

Duim

Ten slot (aanrader)

Ben je na het lezen van dit artikel net als veel andere ondernemers op zoek naar verdieping over dit onderwerp? Dat kan! Plan dan nu een gratis gesprek in met één van onze adviseurs! Klik hier.

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24