Kennisbank

Ontslag statutair bestuurder regelen? Zo doe je dat!

Het is uiteraard nooit leuk, maar soms is het nodig medewerkers te ontslaan. Mogelijk voeren ze hun werk niet meer goed uit of is er geen functie meer voor ze binnen het bedrijf. Toch zijn sommige ontslagen bewerkelijker dan andere. Hoe je een statutair bestuurder ontslaat? Dat lees je in dit artikel.

Wat is een statutair bestuurder?

We spreken dan over iemand die door de Raad van Commissarissen (RvC) of de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) is benoemd tot bestuurder. De bevoegdheden van de bestuurder staan beschreven in de statuten van de onderneming. Een statutair bestuurder heeft een vennootschappelijke band met de onderneming (als bestuurder) en tegelijkertijd een arbeidsrechtelijke band (als werknemer).

Aanleidingen voor ontslag

Redenen voor ontslag lopen nogal uiteen. Wanneer een bestuurder in de ogen van de RvC of AVA aan vervanging toe is, kan besloten worden tot het ontslag van de bestuurder. Dat kan te maken hebben met gemaakte fouten (en bijgevolg het vertrouwen in de bestuurder) of met een eventuele reorganisatie waarbij ook het bestuur niet gespaard blijft. Belangrijk bij het ontslag is wel dat de AVA een legitieme reden heeft om tot het ontslag te besluiten en dat aan alle wettelijke en statutaire eisen wordt voldaan.

Valkuilen en aandachtspunten

Wat maakt het ontslag van een statutair bestuurder zo ingewikkeld? Dat heeft te maken met het feit dat een statutair bestuurder als het ware een dubbelrol vervult binnen een organisatie. Enerzijds is de persoon in kwestie een aangestelde bestuurder, anderzijds een werknemer. Dat vraagt om een ingewikkelder aanpak bij de ontslagprocedure, vaak in de vorm van een uitgebreid stappenplan van soms wel twaalf stappen (!) Al deze stappen moeten worden gevolgd om te voorkomen dat de bestuurder het ontslag kan aanvechten. Dat moet toch makkelijker kunnen?

raket

Geen nood, Firm24 schiet te hulp!

Bij Firm24 hebben we dit aanzienlijk vereenvoudigd. In slechts drie stappen regel je online het ontslag van een statutair bestuurder:

  1. Je plant een intakegesprek waarin je situatie wordt besproken en advies op maat wordt geleverd;
  2. We stellen samen met jou een projectplan op aangaande de te nemen stappen voor het ontslag;
  3. Een advocaat gaat voor je aan de slag om het ontslag te realiseren conform alle juridische eisen.

En dat alles voor een scherpe prijs. Klinkt goed, toch? Klik hier om je aanvraag direct te starten. We staan voor je klaar!

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24