Kennisbank

Wat is de rol van de notaris en Firm24 bij het oprichten van een BV?

Firm24 is het service platform tussen de klant en de notaris. Wij zorgen dat je vooraf goed wordt geïnformeerd en begeleiden je tijdens het oprichtingsproces. Het support team, dat bestaat uit juristen en fiscalisten, staat 7 dagen per week voor je klaar. We leggen in dit artikel precies uit hoe de verhouding tussen Firm24 en de notaris is.

Wie is Firm24?

Sinds de oprichting in 2013 is Firm24 uitgegroeid tot het grootste ondernemersplatform van Nederland. Achter de website schuilt een team van juristen, fiscalisten, marketeers en developers die erop gericht zijn om de ondernemer wegwijs te maken in de complexiteit van alle juridische, fiscale en administratieve hoofdpijn. Wij nemen de ondernemer aan zijn hand en regelen de complete oprichting van zijn BV.. Juridische of fiscale vragen? Geen probleem, even kosteloos bellen of chatten met een van onze experts. Sinds onze oprichting hebben we al ruim 25.000 ondernemers geholpen bij de oprichting van hun BV!

Wat is het doel van Firm24?

Het doel van Firm24 is om jou als ondernemer te ontzorgen. Waarom druk maken over allemaal moeilijke juridische of fiscale vragen? Wij leggen alles in Jip & Janneke taal aan je uit zodat je begrijpt waar je aan toe bent. Onnodige bureaucratie vermijden we door een eenvoudig digitaal proces. Kom je ergens niet uit? Dan heb je binnen 1 minuut een jurist of fiscalist aan de lijn.

documenten

Wat doet een notaris bij de oprichting van een BV?

Een notaris heeft bij de oprichting van een BV een speciale rol. Zodra hij een verzoek tot oprichting ontvangt, moet hij meteen aan de slag. Als eerste doet de notaris onderzoek naar de oprichter van de BV. Deze moet zich legitimeren en de notaris controleert of de oprichter ook daadwerkelijk op het opgegeven adres woont. Heeft de notaris dit afgerond, dan kan hij inhoudelijk verder gaan. De oprichting wordt vastgelegd in een notariële akte. Dit worden ook wel de “statuten” genoemd. Alleen een notaris is bevoegd om deze op te stellen. Nadat je je akkoord hebt gegeven voor alle stukken, ondertekend de notaris de akte en schrijft hij deze in bij de KvK. Je BV is nu echt opgericht!

Waarom rekent elke notaris een andere prijs voor de oprichting van een BV?

De kosten voor het oprichten van een BV lopen zeer uiteen in Nederland. Dit verschilt per regio en per soort notaris. De ene notaris is volledig gefocust op het oprichten van BV’s, de ander doet het sporadisch. Ook de kwaliteit van elke notaris kan sterk verschillen.

Hoe zijn de notariskantoren die aangesloten zijn bij Firm24?

Firm24 kiest met grote zorg haar partners uit. Wij bieden namelijk een hoge kwaliteit aan tegen een scherp tarief. Onze notariskantoren hebben een brede ondernemingsrecht sectie waardoor zij uitstekende kennis in huis hebben en snel de gewenste oprichting kunnen verrichten. Benieuwd naar onze partner? Bekijk hier het overzicht.

Waarom zou ik een BV oprichten via Firm24 en niet bij een notaris?

Heb je wel eens een Hertz auto gehuurd via Rentalcars.com, en daarna op de website van Hertz gekeken wat het prijsverschil is? Dan blijkt dat de prijs bij Hertz hoger ligt dan bij Rentalcars.com. Hoe kan dat? Het lijkt heel contra-intuïtief, maar is logisch verklaarbaar: toevoer wordt gestroomlijnd, marketing wordt uit handen genomen, en de prijs wordt omlaag onderhandeld. Eigenlijk kun je Rentalcars.com in dit voorbeeld vergelijken met Firm24, en Hertz met de oprichtende notaris. Daarnaast kun je bij Firm24 in principe gratis terecht met al je vragen over de oprichting. Elke dag van de week, dus ook in het weekend. Dat hoef je bij een notaris niet te proberen... Ben je nog sceptisch? Je kunt altijd rechtstreeks in contact treden met de notaris en er zelf achterkomen. Maar onthoud : we told you so : ).

hand en papier

Ten slot (aanrader)

Iedere situatie is uniek en dat kan soms lastig zijn. Lees dit artikel over de 5 zaken die je goed wil regelen bij het online oprichten van een BV. Ben je na het lezen van dit artikel net als veel andere ondernemers benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan nu een gratis gesprek in met één van onze adviseurs! Klik hier.

Gepubliceerd op 13 mei 2024
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24