Ondernemersverhaal

Cowboys starts here

“Investeer in je netwerk, jezelf, je team, de relatie met je klant. Als je het goed aanpakt, krijg je het allemaal terugbetaald. En meer.”

In 2019 kocht hij zichzelf in bij online marketingbureau Boest en is nu partner van Cowboys . “Gewoon gaan!” dat zijn de woorden van Wouter en samen met zijn compagnon Sem gingen zij als een trein met hun online marketingbureau Boest, dat zich richt op evenementen. Echter gooit de huidige tijd roet in het eten en zij besloten verder te kijken, Howdy Cowboys.

"Ik denk dat we gerust kunnen stellen dat mijn eerste 1,5 jaar een behoorlijke achtbaan is geweest. We groeiden in een korte tijd met Boest uit tot marktleider, toen was er Corona en moesten we alle zeilen bijzetten om het bedrijf boven water te houden."

Tijd voor iets nieuws. “Het heeft me een paar grijze haren extra opgeleverd, maar ik heb nergens spijt van en zou niet meer anders willen. ” aldus Wouter. Een derde ondernemer kwam in zicht; Lars heeft al ruim 10 jaar ervaring in de recruitmentbranche en toen is het balletje gaan rollen. De 3 heren startte Cowboys!

We zijn niet het eerste recruitment marketing bureau in Nederland. Daarom is het super belangrijk om de markt op te gaan met een duidelijk onderscheidend vermogen.

Cowboys helpt organisaties met online recruitment campagnes. We willen bedrijven helpen met het vervullen van vacatures. Dit kan zijn door bijvoorbeeld wervingscampagnes op TikTok en Instagram, het plaatsen op job boards zoals Monsterboard, adverteren op LinkedIn of het schrijven van vacatureteksten.

Ondernemen was niet per se iets wat ik altijd al wilde doen

De meeste ondernemers zullen hier ja op antwoorden, maar dit is bij mij niet per se het geval” Aldus Wouter. Bij veel ondernemers kriebelt het opzetten van een eigen bedrijf al tijdens de middelbare school. Hij voelde deze urgentie niet. Toen Wouter 5 jaar geleden als eerste werknemer bij zijn huidige compagnon Sem ging werken ging het pas echt kriebelen. “Toen maakte ik het ondernemen van dichtbij mee en voelde het ook alsof ik aan het ondernemen was” zegt Wouter. Daarna kocht hij zichzelf in bij Boest en is nu partner bij Cowboys.

Het beste advies

Als ondernemer kan je niet alles zelf weten, soms moet je ook de juiste mensen om je heen verzamelen. Wouter vertelt: “Luister naar mensen die er meer verstand van hebben dan jij. Ik was altijd behoorlijk eigenwijs en op sommige punten kan ik dat nog steeds zijn, maar ik heb wel geleerd om goed te luisteren naar adviezen van specialisten. Je kan nu eenmaal niet altijd de wijsheid in pacht hebben. Wel kan (of beter gezegd: moet) je ergens altijd je eigen visie op hebben.”

Onderscheiden

Er is veel concurrentie in de recruitment marketing branche, daarom is het belangrijk om je als bedrijf in die branche goed te onderscheiden. Cowboys wil in alles transparant zijn, “het eerste bureau met écht onafhankelijke media-adviezen tegen transparante tarieven.” Denk hierbij aan transparantie in data, media budget, kosten, vacatureteksten, branding etc.

Ik kijk nog even niet naar de oprichting van nieuwe bedrijven.

Toekomst

De focus ligt bij Cowboys, eerst een succes maken van Cowboys, de komende jaren flink marktaandeel veroveren in Nederland en dan kijken hoe we internationaal stappen kunnen gaan zetten. Daar zullen we voorlopig onze handen vol aan hebben.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24