Ondernemersverhaal

Tapmarin

“Als je creatief genoeg bent kun je bij elke locatie een passend concept vinden”

Zijn voorliefde voor horeca en zijn studie aan de hogere hotelschool vormde de basis voor het gezellige Café Tapmarin. Olivier Schaub onderzocht voor zijn scriptie hoe een jonge ondernemer succesvol de Amsterdamse horeca markt kon betreden.

Hij schreef een businessplan en zocht naar een passende locatie om te starten. Dat was niet altijd even makkelijk vertelt Olivier. “Ik merkte dat het lastig was om bij het door mij uitgewerkte concept een passende locatie te vinden, dit mede doordat ik nogal kieskeurig was over de locaties.” Dit was een leerproces en uiteindelijk heeft Olivier de zaken omgedraaid, eerst kijken naar een locatie met potentie en daarbij het concept bedenken.

'Voor borrels zetten wij net een stapje extra. Zo versieren we de zaal en hebben we persoonlijke aandacht voor groepen. We starten met een leuke borrel sfeer waar later de disco lampen aan gaan om een dansje te wagen.

Veel concurrentie In de Pijp

Café Tapmarin, een echt Amsterdams café in de Pijp waar je je eigen bier kunt tappen. Zij onderscheiden zich doordat zij meegaan met de tijd, een oude bruine kroeg maar met hippe evenementen. Want het is niet alleen bier of wijn drinken in Café Tapmarin, ook kan je terecht voor verjaardagsfeesten, afstudeerborrels, bingo, een pub quiz en veel andere creatieve evenementen. “Voor borrels zetten wij net een stapje extra. Zo versieren we de zaal en hebben we persoonlijke aandacht voor groepen. We starten met een leuke borrel sfeer waar later de disco lampen aan gaan om een dansje te wagen.”

Sociaal leven en ondernemen

Voor Olivier is dit niet altijd een droom geweest, wel wist hij al dat hij zijn hele leven wilde gaan ondernemen. “Dingen inkopen en verkopen met winst hielden mij altijd al bezig.” Pas na zijn laatste jaar van zijn studie wist hij het zeker, “ik wil iets ondernemen in de hospitality industry.” Het is af en toe wel lastig te combineren met zijn drukke sociale leven. Gelukkig vinden veel vrienden en vriendinnen het gezellig om langs te komen in Café Tapmarin.

Verzamel de juiste mensen om je heen die het beste in je naar boven halen en die ervaring hebben in het vak zodat je ook van hen kunt leren.

Ondernemen is niet altijd makkelijk en brengt risico’s met zich mee. Echter als je het leuk vindt om te doen en je er honderd procent achter staat moet het gewoon doen. Het is ook niet erg om fouten te maken want daar leer je juist van als ondernemer. Iedereen maakt fouten en dat maakt jouw volgende concept of idee alleen maar sterker. Stop er in de eerste periode je hele ziel en zaligheid in en de beloning komt later wel. Daar krijg je dan ook weer veel positieve energie van. Geluk komt niet aanwaaien daar zorg jij zelf voor, en soms is één stap terug doen de sleutel om twee stappen vooruit te komen.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24